Curs 2012-2013

Ajuts de l'Ajuntament d'Arenys de Munt a les entitats del poble

Ens tornem a presentar per obtenir ajuts per les activitats d'acollida matinal, ludoteca i extrescolars

 

Les presentacions es faràn demà DIVENDRES 07/06 A LES 19H A LA SALA MUNICIPAL

 

Demà divendres 7 de juny, a les 7 de la tarda, a la Sala Municipal, es celebrarà l'acte de presentació dels projectes que han realitzat les entitats locals, que optaran a les subvencions de l'any 2013 de l'Ajuntament d'Arenys de Munt.

 

Igual que l’any passat, una part important de l’avaluació de les propostes serà el recolzament dels veïns i veïnes del nostre poble, així que ens sembla important convidar-vos a tots a assistir.

 

L'AMPA de l'Escola Sobirans ha presentat una sol·licitud d'ajut dintre de l’àmbit social:

 

Reducció d’un 25% de les quotes del servei

d’acollida matinal, ludoteca i activitats extraescolars

 

Més avall us podreu descarregar una presentació més complerta del projecte.

 

Creiem que els serveis d’acollida, ludoteca i extraescolars tenen un caràcter eminentment social i són bàsics per les famílies. En la nostra escola es dóna la situació de molts pares i mares que no tenim familiars al poble i que necessitem un cop de mà amb aquests serveis que ens ajuden a conciliar la nostra vida familiar i laboral. Moltes famílies a més, amb diversos fills, el servei se’ls encareix molt.

 

Demanem l’ajut per poder assumir el pressupost d'aquestes activitats i poder retornar a les famílies la part proporcional alleugerint una mica el seu esforç econòmic per un servei que els és bàsic. 


Leer más 1 comentarios

La samarreta de moda a l'Escola Sobirans ;)

La teniu exposada a les cartelleres, és de color verd intens, el color de la nostra escola, i amb un magnific disseny, una estupenda manera de vestir-nos pel nostre aniversari.

 

La samarreta commemorativa del 10 anys d'Escola Sobirans es pot encarregar al despatx de l'AMPA per un cost molt assequible: talles infantils a 4,50€ i talles d'adults per 6,50€

 

...l'estrenem per la cercavila?

0 comentarios

Posem-nos de festa! Festa 10 anys d'Escola Sobirans

Dissabte 15 de juny, gran celebració del nostre aniversari en la festa de final de curs.

 

És una data important, acabem el curs 2012-2013 i complim 10 anys d’escola, ho hem de celebrar!

 

Nenes i nenes, equip docent i famílies estem convocats per pasar-nos-ho molt bé des d’ara organitzant i preparant de la festa. Tenim moltes coses a fer que ens il·lusionen: assajar el festival d’extraescolars i les actuacions musicals, preparar el nostre Sobimunt pel seu bateig, posar de gala nostra escola, prepara-nos pel sopar i el ball... La festa ja comença!

 

Apunteu-vos a l’agenda el programa d’activitats:


11:00h Trobada a la plaça de l’església: CERCAVILA AMB GEGANTS, BATUKADA I GRUP D’ANIMACIÓ

Passejarem pel poble ballant i rient fins a l’escola, seran els primers passos d’en Subimunt.


12:00h Arribada a l‘escola: ACTUACIÓ DE LA CORAL SOBIRANS, ESPECTACLE DE MÀGIA I ACTES PARLAMENTARIS

Els nostres petits artistes posaran la música, tindrem màgia i il·lusions amb el mag Joaquín Matas i les autoritats vindran a dir-nos: feliç aniversari!


17:00h A l’escola: FESTIVAL D’EXTRAESCOLARS a càrrec de l’AMPA

Tot el curs gaudint d’activitats esportives, artístiques i educatives, en la festa, amb nervis i moltes ganes, els nostres fills i filles actuaran per tots nosaltres: patinantge, exhibició d’esports, teatre, anglès,  batuka...

   Els protagonistes estan convocats a les 16:30h amb les indicacions de vestuari i atretzo que aquests dies us estan donant els monitors.

 

21:00h A l’escola: SOPAR DE RECAPTE

Prepareu a casa el que us vingui de gust sopar (no oblideu els coberts) i carregueu-vos de ganes i somriures per compartir la nit. TINDREM POSTRE SORPRESA!

    Amb un preu simbòlic que ens ajudarà a comptar quants serem en la festa de nit i organitzar-nos millor, posem a la venda tiquets per persona a 1,5 €, cada tiquet representarà una cadira. Els tiquets per reservar plaça al sopar estaran a la venda a partir de dilluns 3 de juny al despatx de l’AMPA

    Hi haurà servei de bar amb preus populars (el bar també estarà obert durant totes les activitats del dia): sucs i aigües a 0,50€ i refrescos a 1€


23:00h MÚSICA I BALL, que no poden faltar en una gran festa!

 

Leer más 1 comentarios

Sobimunt: l'hem fet!

Leer más 6 comentarios

Butlletí Sobirans abril-maig 2013

 

Els cirerers florits del pati de la nostra escola ens diuen que ja estem en la recta final del curs 2012-2013. Les darreres setmanes, i les properes, la Sobirans bull plena d'activitats i projectes que ens arriben amb il·lusió i també els nervis d'acabar un curs, de ganes de vacances i d'expectatives que ja comencen a dibuixar-se per al curs vinent.

 

Encara ens queden, però, unes quantes setmanes i toca concentrar-se en les avaluacions finals i, perquè ens ho mereixem, en la gran festa de final de curs. A més, per a tot l'entorn educatiu, aquests també són temps de responsabilitats, reivindicacions i exercicis de solidaritat i de cooperació.

 

(segueix llegint...)

 

Leer más 0 comentarios

L’Escola Sobirans es suma a les reivindicacions actives

Valoració de la tancada a l’Escola Sobirans del 25 d’abril de 2013 en defensa de l’ensenyament públic de qualitat

 

L’Escola Sobirans valorem positivament la tancada de dijous 25 d’abril.

 
La convocatoria animava a pares, mares, a la comunitat educativa i tothom que es volgués afegir a tancar-se a l’escola entre les 21h i les 23h organitzant un sopar de carmanyola reivindicatiu. L’objectiu ha estat plantar cara a les retallades i als atacs que està patint l'educació dels nostres fills i filles així com rebutjar la futura llei LOMCE (Ley Organica de Mejora de la Calidad Educativa).


Les famílies que hi érem, la direcció de l’escola i tothom que ens ha donat suport compartim la defensa de l'escola pública i de qualitat davant les polítiques de retallades i d’austeritat que s’ens estant imposant i que estant deixant l’ensenyament públic en una preocupant situació de precarietat (ens els darrers dos anys, les retallades ja són un d’un 13,57% i sembla que no s’aturen). A la protesta també s’afegeix el rebuig a la Llei Wert de “millora” de l’ensenyament. La LOMCE ens sembla exactament el contrari d’una millora perquè pretén tornar a un model d’escola transmissor que posa greus dificultats al model basat en l’aprenentatge per descobriment i el respecte a la diversitat cultural i social present a les escoles.


La tancada ha posat de manifest que ens estimem la nostra escola, l’escola de totes i tots, l'escola que transmet als nostres fills i filles, el futur d'aquesta societat, valors que compartim, valors com la igualtat d'oportunitats, la solidaritat, la cohesió, la cooperació... i no ens creiem que la solució a aquesta crisi passi per retallar el futur d’aquestes nenes i nens.


Ens hagués agradat que moltes més persones que formen part de la comunitat educativa s'haguessin unit a la nostra reivindicació; però aquest ha estat un bon primer pas i esperem ser molts més en properes mobilitzacions. El que vam fer dijous en sembla un primer pas significatiu que ens obra bones expectatives de participació activa, perquè fins ara la nostra activitat es centrava en facilitar la informació; però partir del suport rebut ja ens estem plantejant més accions.

Escola Sobirans – AMPA

26 d’abril de 2013

Leer más 0 comentarios

Avui 25/04 a les 21h: Tancada a l'Escola Sobirans en defensa de l'educació pública

Leer más 0 comentarios

TENIM LLIBRES PER TU

...llibre i roses i berenar 

 

Dimarts 23 d'abril, sortint de l'escola, l'AMPA Sobrians amb la col·laboració de El Boli Blau t'oferim una tria de títols especialment adients pels nostres nens i nenes i a molt bon preu!

 

Escull també la teva rosa i una mica de berenar per arrodonir una diada de Sant Jordi solidària amb la teva escola. Tot el que recull l'AMPA va pels nostres infants.

 

   @>---,-"---<@,´>----,--<@>---<@>----,--'--<@>---<@

 

Celebra Sant Jordi amb la teva escola

una llibre, una rosa, un ajut

 

Per l'abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

 

Amb pluja, roses i llibres
celebrem la festa gran,
que ningú en quedi fora,
ni els d'ara ni els qui vindran...

Miquel Martí i Pol

 

   @>---,-"---<@,´>----,--<@>---<@>----,--'--<@>---<@

0 comentarios

SETMANA REIVINDICATIVA PER A L'EDUCACIÓ PÚBLICA: DEL 22 AL 28 D'ABRIL

 

 

La comunitat educativa convoca de forma unitària a tot Catalunya una SETMANA DE MOBILITZACIONS PER L'EDUCACIÓ PÚBLICAdel 22 al 28 d’abril de 2013.

 


Us animem a participar, l'objectiu és plantar cara a les retallades i als atacs que està patint l'educació dels nostres fills i filles així com rebutjar la futura llei LOMCE.  No ens podem permetre fer cap pas enrere. Defensem l'educació pública amb igualtat d'oportunitats per a tothom, defensem el futur dels nostres fills i filles!

 

 

 

Entre d'altres accions, hi ha aquestes previstes:

  • Dimarts 23 d'abril: Sant Jordi reivindicatiu perquè es visualitzi públicament la nostra lluita conjunta. 
  • Dijous 25 d'abril: tancades a les escoles.
  • Diumenge, 28 d'abril, culminarem la setmana amb una gran manifestació unitària pels carrers de Barcelona. 

 

0 comentarios

Donar i compartir, principis bàsics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donar i compartir també són els principis bàsics del funcionament dels Bancs d'Aliments, així ho declaren a la seva carta fundacional, amb l'objectiu principal de lluitar contra el malbaratament. No poden ser conceptes més encertats per als dies que vivim, oi? 

 

El primer Banc d'Aliments va ser el St. Mary's Food Bank (Arizona, EEUU), creat l'any 1968 per John Van Hengel. Una dona sense medis econòmics i amb nou fills va inspirar la idea de Van Hengel, quan li va explicar com aconseguia alimentar-los amb el menjar que queia dels camions quan descarregaven en els supermercats i que ningú recollia. Aquesta dona va dir a Van Hengel que allò era un autèntic “banc d'aliments” que podia alimentar a moltes famílies. Ara són més de 600 els Bancs d'Aliments d'arreu del món.

 

Els receptors dels aliments que recapten els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques privades, d'iniciativa social i sense afany de lucre (actualment 316) que ajuden d’una manera o una altra als més necessitats.

 

Es fa arribar els aliments a través d'aquestes entitats als qui ho necessiten d’una manera justa, ja que són les úniques que estan en condicions de fer un repartiment equitatiu entre els beneficiaris, als qui presta la seva atenció assistencial. L’any 2010, per exemple, es va arribar a 103.925 persones.

 

 

 

0 comentarios

Una mica de cadascú perquè en tinguem tots

Accés al bloc del Banc d'Aliments de Catalunya

Benvolgudes famílies,

 

Entre els dies 15 i 26 d’abril la nostra escola s’acollirà a la iniciativa del Banc del Aliments d’Arenys de Munt fent de centre recaptador de béns bàsics per a les persones més necessitades de la nostra comunitat. Posarem a la vostra disposició uns contenidors en el rebedor de l’escola per què pugueu dipositar els queviures amb el que tingueu la voluntat i la possibilitat de participar.  Els aliments que es poden recollir són aliments que es conservin durant molt temps com ara:

 

· Arròs   · Llegums   · Oli   · Sucre   · Farina   · Galetes   · Conserves (sardines, tonyina, tomàquet,...)   · Pasta   · Llet   · Cafè   · Cacau,...  

 

I també: Bolquers i llet i cereals per biberó 

 

Ens sembla que aquesta és una bona oportunitat d’oferir la nostra solidaritat i recolzament a tantes famílies que en aquests temps estan passant greus dificultats, valors que també formen part del que volem que l’escola transmeti.

 

El d’Arenys de Munt és un d’entre els més de 600 Bancs d’Aliments que existeixen arreu del món. La seva missió és recollir aliments, ja siguin excedents procedents de comerços i empreses o aportats per particulars, perquè es puguin distribuir entre els qui els necessiten.

 

Al nostre poble, el banc fa la tasca de recollida i el Servei d’Assistència Social de l’Ajuntament fa la distribució en funció de les necessitats detectades.

 

Gràcies per participar! Totes les aportacions sumen.


Escola Sobirans – AMPA Escola Sobirans

 

1 comentarios

Potser no és l’ideal, però hi ha una altra?

Article d’opinió

 

Llegim de Miquel Puig al seu article “A les AMPA se’ls ha girat molta feina”  al Diari ARA del 06/04/2013: "Avui, les inquietuds polítiques semblen manifestar-se en forma d'indignació; per anar bé, s'hauran d'anar canalitzant cap a la suplència." ...molt d'acord. 

 

Ara, què bé que estaria, pensem nosaltres, si aquesta idea de suplir la professionalitat per l’amateurisme es transmetés d’una manera més positiva i constructiva. Puig i Aragay (Ignasi Aragay, citat per Puig en el seu article) sí valoren la “vocació de suplència”, perquè no hi ha una altra; però no és un bon suplent, venen a dir. També d’acord, mal que ens dolgui en l’orgull admetre-ho.

 

Però també ens agradaria que s’acompanyés d’un vot de confiança als que entomen el problema oferint-se a fer un cop de mà.  El món de les AMPA ja està prou ple de crítiques acompanyades de poc esperit de col·laboració (prou ple, no, saturat!). I això, a part de no arreglar aquest problema de fons, fa la única solució possible més difícil de tirar endavant. Certament cada any comprovem amb més claredat que no ens convé que les AMPA siguin opcionals; però per això cal que algú s’hi posi. Podem posar-nos-hi i ajudar, també s’hi val a través dels ànims i la confiança.

 

Tant de bo la situació no fos la que es dibuixa, tant de bo tot fossin grans professionals i experts els que es dediquen a coses tant importants. Compartim el que diu Aragay: “el millor premi que podrien rebre les AMPA seria ‘que un dia fossin menys necessàries’ ”  Però ja que no és així, hi ha una altra solució millor que la de la corresponsabilitat i la cooperació? ...doncs agafem-nos-ho amb més ganes i més confiança, home! Bé perquè ens ho creguem (ideal), bé perquè no ens queda una altra (interessat, però efectiu). 

 

I en tot cas un altre dia parlem de com es garantia, quan hi havia diners, que en les coses importants hi haguessin grans professionals; i de la relació que això tindria amb com hem arribat fins aquí; i de si és cert o no que la feina ben feta està necessàriament lligada a la professionalitat remunerada; i de si ens creiem més valents quan critiquem feines desinteressades.

 

I de si partint d’una sabata i una espardenya, amb la confiança i predisposició de tots, podem acabar tenint un món no ideal; però força arregladet.


AMPA de l’Escola Sobirans

Maria Ballester

 

0 comentarios

Gaudir del món digital amb els nostres fills

El món digital i les noves tecnologies són difícilment eludibles a casa. Si són presents a la vostra llar, també hi ha maneres de gaudir-ne profitosament en família. A la secció de Recomenats us oferim una tria de diferents eines disponibles a la Xarxa i aplicacions per a smartphones o tauletes especialment pensades per als nostres petits, per ajudar-los a aprendre i a divertir-se de manera constructiva.

 

El que trobareu és una mostra, perquè n'hem trobat un munt d'interessants, així que anirem engruixint el llistat.

 

Ens agradaria rebre també les vostres recomanacions i comentaris sobre les que us presentem i sobre la idea de gaudir del món digital amb els nostres fills. Què en penseu?

 

-> Gaudir del món digital amb els nostres fills

Leer más 0 comentarios

Tenim el dibuix guanyador per al gegantó :-)

El gegantó de l'Escola Sobirans
El gegantó de l'Escola Sobirans

I aquí el dibuix més votat per construir el gegantó de l'Escola Sobirans, **felicitats**!!

 

Més informació sobre el projecte del gegantó aquí.

0 comentarios

El gegantó / gegantona. Els nens i nenes ja se l'han imaginat, n'escollim un?

Els nostres fills i filles han dibuixat un munt de propostes pel nostre gegantó o gegantona, se l'imaginen de moltes maneres, totes fantàstiques; n'escollim una entre tots i totes?

 

Aprofitant la setmana de portes obertes de les extraescolars, del 18 al 22 de febrer, passeu a veure tots els dibuixos a la sala d'exposicions de l'escola i escolliu el que més us agradi com a personatge que ens representi en les cercavil·les i les festes de l'Escola.

 

Divendres 15 de febrer a partir de les 16:30h pares i mares de l'escola, amb tu, si vols venir a ajudar-nos!, prepararem l'exposició de tots els dibuixos perquè durant la setmana següent votem la que ens sembli millor proposta.

 

Esperem que participi tota la comunitat escolar (mares i pares, nens i nenes, professors, personal de l'escola...) en un projecte que és de tots.

 

-> més informació sobre el projecte del gegantó / gegantona prement aquí

0 comentarios

Web nou de l'Escola Sobirans

 

 

El nou web de l'Escola Sobirans facilita l'accés a la informació general i específica del centre i permet la comunicació entre les famílies i l'escola.

 

 

2 comentarios

El gegantó de l'Escola Sobirans

Construïm el gegantó entre tots

 

Benvolguts/es pares i mares, 

 

Aquest any l'Escola Sobirans fa 10 anys! i, entre d'altres activitats commemoratives, l'Escola, juntament amb l'AMPA, estem treballant en construir un Gegantó.

Leer más 0 comentarios

Aprenem a ballar sardanes amb l'AMPA Sant Martí

Curset de sardanes per a petits i grans tots els divendres de febrer de 7h a 8h de la tarda a la SALA MUNICIPAL

 

Aquest any Arenys de Munt és la capital de la sardana i per que ens trobi a tots ben preparats l'AMPA de l'Escola Sant Martí organitza aquest curset del que podem gaudir en família i a bon preu.

 

Per 2,00.-€ inscriu-te abans del dia 31 de gener al despatx de l'AMPA de l’escola Sant Martí o trucant al telèfon 93 793 84 66 de 15:30h a 18:30 

0 comentarios

Si véns a jugar, jugarem tots

Dissabte 15 de desembre a partir de les 10:30h a la Plaça de l'Església

 

Les AMPA de les escoles Sant Martí i Sobirans organitzem activitats pels nens i nenes en suport a la campanya de Reis "Un somriure no té preu"

 

Hi haurà tallers de Nadal, de gegantons, jocs tradicionals, inflables i esmorzarem coca i xocolata. Tots els diners que recollim els destinarem a que cap nen es quedi sense un somriure aquestes festes.

 

Vine a jugar amb nosaltres.

Leer más 0 comentarios

Un somriure no té preu

Una gran iniciativa de voluntaris i voluntàries del nostre poble que té per  objectiu que cap nen ni nena es quedi sense somriure aquest Nadal.

 

Consulteu la gran oferta d'activitats que han organitzat pels propers dies a la seva pàgina de Facebook: "Campanya De Reis de Reis"

 

L'AMPA de l'Escola Sobirans, sense dubte, hi dóna el seu suport, ens sumem a la seva causa i us animem a que participeu en les seves activitats. Aquí us suggerim algunes:

  • 16/NOV a les 17:00h  ..:: Festa infantil ::.. a l'Escola Sobirans
  • 19/NOV de 17:00h a 18h  ..:: Pilates ::.. a l'Escola Sobirans

I també els dies 20, 21 i 22 de desembre. Aportació: 1 sessió 4€ i 4 sessions 12€ amb servei de guarderia gratuït.

  • 01/DES a les 17:00h  ..:: Festa viatge oriental ::.. a l'Escola Sant Martí
  • 15/DES a les 17:00h ..:: Concurs Batuka familiar ::.. a l'Esocla Sobirans

 

...seguirem informant, no ens perdrem els seus tallers de disseny gràfic, de primers auxilis, de ioga...

0 comentarios

CALENDARI ESCOLAR COMMEMORATIU DEL 10è ANIVERSARI DE L'ESCOLA

Aquireix el teu calendari escolar del curs 2012-2013 al despatx de l'AMPA per 7,5€

 

Novament posem a la venda un calendari pel curs 2012-2013, fet amb els dibuixos guanyadors del concurs que es va fer al final del curs passat amb motiu dels 10 anys de la inauguració de l'Escola, dibuixats i triats pels propis nenes i nenes.

 

Els dibuixos són realments bonics i els nostres fills i filles s'hi han esmerçat molt. Però per si això no fós prou motiu, aquí tens uns quants motius més per fer-te amb un:


     - És un calendari amb tota l'agenda escolar, dies lectius, festius locals i vacances escolars personalitzat per a l'Escola Sobirans

 

     - Amb tots telèfons i contactes d'interès, de l'escola, del menjador, de l'AMPA, d'emergències

 

     - Ajudem amb una petita contribució econòmica a les despeses que té l'AMPA.

 

...realment útil!


0 comentarios

Tots som l'escola

Vine dilluns a l'assemblea de mares i pares

Leer más 0 comentarios