L’Escola Sobirans es suma a les reivindicacions actives

Valoració de la tancada a l’Escola Sobirans del 25 d’abril de 2013 en defensa de l’ensenyament públic de qualitat

 

L’Escola Sobirans valorem positivament la tancada de dijous 25 d’abril.

 
La convocatoria animava a pares, mares, a la comunitat educativa i tothom que es volgués afegir a tancar-se a l’escola entre les 21h i les 23h organitzant un sopar de carmanyola reivindicatiu. L’objectiu ha estat plantar cara a les retallades i als atacs que està patint l'educació dels nostres fills i filles així com rebutjar la futura llei LOMCE (Ley Organica de Mejora de la Calidad Educativa).


Les famílies que hi érem, la direcció de l’escola i tothom que ens ha donat suport compartim la defensa de l'escola pública i de qualitat davant les polítiques de retallades i d’austeritat que s’ens estant imposant i que estant deixant l’ensenyament públic en una preocupant situació de precarietat (ens els darrers dos anys, les retallades ja són un d’un 13,57% i sembla que no s’aturen). A la protesta també s’afegeix el rebuig a la Llei Wert de “millora” de l’ensenyament. La LOMCE ens sembla exactament el contrari d’una millora perquè pretén tornar a un model d’escola transmissor que posa greus dificultats al model basat en l’aprenentatge per descobriment i el respecte a la diversitat cultural i social present a les escoles.


La tancada ha posat de manifest que ens estimem la nostra escola, l’escola de totes i tots, l'escola que transmet als nostres fills i filles, el futur d'aquesta societat, valors que compartim, valors com la igualtat d'oportunitats, la solidaritat, la cohesió, la cooperació... i no ens creiem que la solució a aquesta crisi passi per retallar el futur d’aquestes nenes i nens.


Ens hagués agradat que moltes més persones que formen part de la comunitat educativa s'haguessin unit a la nostra reivindicació; però aquest ha estat un bon primer pas i esperem ser molts més en properes mobilitzacions. El que vam fer dijous en sembla un primer pas significatiu que ens obra bones expectatives de participació activa, perquè fins ara la nostra activitat es centrava en facilitar la informació; però partir del suport rebut ja ens estem plantejant més accions.

Escola Sobirans – AMPA

26 d’abril de 2013

Escribir comentario

Comentarios: 0