Donar i compartir, principis bàsics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donar i compartir també són els principis bàsics del funcionament dels Bancs d'Aliments, així ho declaren a la seva carta fundacional, amb l'objectiu principal de lluitar contra el malbaratament. No poden ser conceptes més encertats per als dies que vivim, oi? 

 

El primer Banc d'Aliments va ser el St. Mary's Food Bank (Arizona, EEUU), creat l'any 1968 per John Van Hengel. Una dona sense medis econòmics i amb nou fills va inspirar la idea de Van Hengel, quan li va explicar com aconseguia alimentar-los amb el menjar que queia dels camions quan descarregaven en els supermercats i que ningú recollia. Aquesta dona va dir a Van Hengel que allò era un autèntic “banc d'aliments” que podia alimentar a moltes famílies. Ara són més de 600 els Bancs d'Aliments d'arreu del món.

 

Els receptors dels aliments que recapten els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques privades, d'iniciativa social i sense afany de lucre (actualment 316) que ajuden d’una manera o una altra als més necessitats.

 

Es fa arribar els aliments a través d'aquestes entitats als qui ho necessiten d’una manera justa, ja que són les úniques que estan en condicions de fer un repartiment equitatiu entre els beneficiaris, als qui presta la seva atenció assistencial. L’any 2010, per exemple, es va arribar a 103.925 persones.

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0