La Tardor i els seus Aliments


El 23 de setembre a les 04:29h arriba La Tardor del 2014!!


Es època de canvis, els arbres deixen caure les seves fulles seques, comença el fred, la pluja i el nostra cos canvia per preparar-nos per l'hivern...la naturalesa ens comença a donar els aliments que necessitem per per afrontar aquest canvi i es molt important incloure'ls als nostres apats per aprofitar tots els seus nurients.


Les fruites i les verdures de la tardor-hivern són riques en coure, vitamina C, vitamina A, magnesi, calci i zinc. Són estimulants del sistema immunitari i tenen propietats antivíriques. Al setembre encara podem trobar fruites i verdures d'estiu però també comencem a veure carxofes, bledes, col, escarola, espinacs, porros, carbassò, carbassa, peres, raïms, kiwi, castanyes, bolets....Totes plens de vitamines i nutrients.

Les fruites i verdures es millor menjar-les amb pel, sempre que pugui, ja que és on es concentren tos els seus nutrients.


També es important començar a incloure a la nostra dieta els llegums, l'arròs i les patates, que ens aporten l'energia que necessitem per arribar forts a l'hivern.


A la Tardor ni fred ni calor! Així que aprofitem al màxim tota la varietat d'aliments que podem trobar en aquesta època tan especial!!


FONT:  www.ara.cat; www.biosfera.cat; www.gencat.cat


Escribir comentario

Comentarios: 0