Menjar de Temporada

 

 

 

Les fruites i verdures son la base per una alimentació sana i si son de temporada encara millor!!

 

 

 

 

Raons per aprofitar la fruita de temporada:

 

1. Tenen molts més nutrients: Són les que s’acaben de recollir, i per tant no han estat en càmeres frigorífiques. Els aliments acabats de collir mantenen la seva frescor característica amb tots els seus nutrients (vitamines, enzims, energia vital, ….) ja que no han tingut temps d’oxidar-se.


2. La Natura és sàvia: La Mare Natura sap quines energies ens corresponen a cada estació i per això en les facilita. Cada cosa al seu temps serveix per activar o contrarestar les energies del moment i per lo tant equilibrar.


3. El preu: Quan un producte és de temporada està present a la majoria de botigues i per tant per la llei de l’oferta i la demanda el preu no és alt. Al contrari, quan no és temporada escasseja i el preu puja.


4. Organolèpticament són molt millors: Les fruites i verdures fresques conserven tot el seu gust i textura originals i genuïnes. Les de fora de temporada ja han perdut els dos conceptes esmentats.

 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) amb el Ministeri de Medi Ambient han editat els Calendaris de Fruites i Verdures de Estació amb el propòsit de fer més accessible la informació.

En els calendaris publicats es mostren les varietats de fruites i verdures més representatives del mercat espanyol, indicant quina és la seva temporada òptima de consum; D’aquesta manera s’aprofiten al màxim els beneficis nutricionals dels aliments, amb la millor relació qualitat / preu. També trobarem informació completa i detallada sobre alguns dels productes que en aquest moment estan en aquell temps, propietats nutricionals, valor culinari, petits trucs i fins i tot una recepta amb aquesta fruita o verdura com a ingredient.


Escribir comentario

Comentarios: 0