Les vostres recomanacions

En aquest apartat de la web anirem penjant aquelles aportacions que rebem de pares i mares, troballes a la xarxa que val la pena compartir i col·laboracions amb iniciatives d'entitats i organitzacions a les que, sense dubte, val la pena donar-los-hi el nostre suport.

 

 


Sortides Amb Nens!


La tardor es una molt bona època per fer sortides i passejades pel bosc amb els nostres nens i nenes. Poden veure com canvia l'estació, els arbres que perden les seves fulles, els diferents colors....


Molt a prop del nostra poble podem trobar molts llocs fantàstics per visitar com La Creu de Canet, Montnegre i el Corredor i si voleu sortir del nostra poble us recomanem visitar la pàgina www.costadebarcelonamaresme.cat on trobareu un munt de rutes i parcs que es poden visitar a la nostra comarca.


També podem aprofitar per visitar les diferents fires que es fan en aquesta època:


- Aquest cap de setmana i fins el 23 de setembre, podem visitar la Fira de Calella i Alt Maresme, on podeu gaudir de moltes activitats culturals, tallers, artesania i gastronomia.

- Els dies 22 i 23 de novembre podreu visitar la Fira de la Tardor i el Bolet de Sant Andreu de Llavaneres i gaudir de activitats infantils, fira gastronòmica, exposició de bolets...


Esperem que aquesta tardor us lo passeu molt bé compartint amb les vostres famílies i gaudint de la Natura, si aneu d'excursió no us oblideu de portar aigua, fruita i si teniu ganes us podeu portar el dinar i menjar al bosc! Això sí, recordeu recollir tota la brossa!!


I no us oblideu d'enviar-nos les vostres fotos per penjar-les a la nostra web!!
Donar i compartir, principis bàsics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donar i compartir també són els principis bàsics del funcionament dels Bancs d'Aliments, així ho declaren a la seva carta fundacional, amb l'objectiu principal de lluitar contra el malbaratament. No poden ser conceptes més encertats per als dies que vivim, oi? 

 

El primer Banc d'Aliments va ser el St. Mary's Food Bank (Arizona, EEUU), creat l'any 1968 per John Van Hengel. Una dona sense medis econòmics i amb nou fills va inspirar la idea de Van Hengel, quan li va explicar com aconseguia alimentar-los amb el menjar que queia dels camions quan descarregaven en els supermercats i que ningú recollia. Aquesta dona va dir a Van Hengel que allò era un autèntic “banc d'aliments” que podia alimentar a moltes famílies. Ara són més de 600 els Bancs d'Aliments d'arreu del món.

 

Els receptors dels aliments que recapten els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques privades, d'iniciativa social i sense afany de lucre (actualment 316) que ajuden d’una manera o una altra als més necessitats.

 

Es fa arribar els aliments a través d'aquestes entitats als qui ho necessiten d’una manera justa, ja que són les úniques que estan en condicions de fer un repartiment equitatiu entre els beneficiaris, als qui presta la seva atenció assistencial. L’any 2010, per exemple, es va arribar a 103.925 persones.

 

 


Més recomanacions:

Gaudir del món digital amb els nostres fills

Aquí trobareu una tria de diferents eines disponibles a la Xarxa i aplicacions per a smartphones o tauletes especialment pensades per als nostres petits, per ajudar-los a aprendre i a divertir-se de manera constructiva. Les hem triat entre recomanacions elaborades per experts, en infants i en tecnologies. 

ELS CONTES DELS NENS: aplicació per a iPhone, iPod touch i iPod. Requereix iOS 4.0 o superior. Gratuïta. Desenvolupada per Barcelona Multimèdia.

 

Ofereix un catàleg d'àlbums il·lustrats i còmics digitals en set idiomes (català, castellà, anglès, francàs, alemany, italià i portuguès) per a nens de 3 a 9 anys. Hi ha des dels contes populars de La Galera fins a les històries d'Ot, el bruixot. Els llibres es compren des de l'aplicació, que cada setmana n'ofereix un de franc.

 

Consulta el catàleg de lectures i descarrega l'aplicació des del seu web: http://www.bcnmmblogs.com/www/ca

 

FONT: Albert Cuesta, La Tria "Tech" del Diari ARA del 09/09/2012

iSEQÜÈNCIES: aplicació per iPad presentada com a complement educatiu per a nens i nenes en general, tot i que el contingut i el funcionament han estat dissenyats per a infants amb autisme o altres necessitats educatives específiques.

 

L'aplicació està basada en 100 seqüències representades per sis personatges. L’objectiu és que els infants treballin quatre àrees generals: Hàbits d’autonomia; esdeveniments o activitats lúdics; situacions quotidianes i emocions.

 

Creada per la Fundación Planeta Imaginario i la Fundació puntCAT.

 

Aquí trobareu més informació sobre el projecte: PuntCAT

 

FONT: Ara Criatures, "Noves tecnologies per educar", 22/06/2012

 

iCUADERNOS (també en català i anglès) aplicació només per iPad i iOS 4.3 o superior, que es basa en els quaderns Rubio d'exercicis; per a nens i nenes majors de 4 anys.  0,89 € cada quadern. Ofereix tres col·leccions: 12 quaders d'operacions, 13 de problemes i 10 d'educació infantil. Crea un perfil de cada nen i l'aplicació enregistra i premia els seus progressos.

 

FONT: Albert CuestaLa Tria "Tech" del Diari ARA del 09/09/2012

KIDREX: cercador “tipus Google” especialment pensat per a nens i nenes, amb filtres que eliminen els resultats perillosos o inadeqüats i que prioritzen els resultats més interessants per als més petits. Creat per Google. La llengua del cercador és l'anglès

 

Es presenta com un símple enllaç web: http://www.kidrex.org/ i des d'aquí mateix pots començar les cerques per la Xarxa, des del teu PC o des de navegadors d'smartphones o tauletes. Si t'identifiques com a pare o mare, pots accedir a la informació sobre el cercador, com funciona i com treure-li tot el profit. Val la pena fer-hi un passeig.

 

FONT: Betes i Clicks, "10 enllaços divertits per a nens i nenes" 27/10/2010

SOCPETIT.CAT: portal web amb molta informació sobre nens i nenes.  

 

 

 

En la seva secció de jocs en trobareu per a pintar, aprendre a comptar, trobar parelles de dibuixos o encaixar les peces al seu lloc a cop de ratolí.

 

A més dels jocs en línia en català pensants per als infants, ofereix informació sobre activitats en família i actualitat sobra la infància.

 

FONT: Betes i Clicks"10 enllaços divertits per a nens i nenes" 27/10/2010

STORYBIRD: aplicació en línia que crea una comunitat virtual de creadors de contes, de totes les edats però amb seccions per a nens i nenes de diferents edats i per a famílies. Els contes es creen visualment i es poden compartir. En anglès


L'aplicació, accessible des dels navegadors del PC i d'smartphones, és molt curiosa: permet, a base de les ilustracions de diferents artistes, crear els teus propis contes amb un editor molt visual. Aquests contes després es poden editar de manera col·laborativa, enviar, compartir i visualitzar des de qualsevol ordinador, TV o móbil. També pots passar una bona estona llegint els contes publicats per altres. El disseny és impecable i una gran oportunitat per fer volar la imaginació.

 

Un dels contes creats a Storybird, recomenat per a nens i nenes de 5 a 7 anys
Un dels contes creats a Storybird, recomenat per a nens i nenes de 5 a 7 anys

COL·LABORACIÓ AMB LA CAMPANYA DE REIS 2012

UN SOMRIURE NO TÉ PREU

 Campanya de Reis 2012

 

Iniciativa de voluntaris i voluntàries d’Arenys de Munt que treballa per un Nadal feliç per tots els nostres nens i nenes, tots!

 

L’AMPA de l’Escola Sobrians se suma a la voluntat de les seves propostes i aporta el seu gra de sorra per procurar que la participació sigui un èxit.

 


Ramon Barlam: "L'ús dels llibres digitals a les aules no és innovació, és un negoci editorial"

En Ramon Barlam ens dona la seva opinio sobre l'us dels llibres digitals en aquesta entrevista de la Xarxa Escola d'Arenys.org.

 

La podeu veure aquí


"Sin leer ni escribir hasta los seis"

En aquest interessant reportatge de J.A. Union per "El Pais" es reflexiona i s'aporten dades sobre la pressió als mes petits a l'hora d'adquirir coneixements: es bo presionar-los? es dolent?

 

Es podeu veure clicant aquí

 


Conferència de Emilio Calatayud, Jutge de menors de Granada.

Si voleu entretenir-vos és una bona lliçó de com educar els nostres fills, i quines són les conseqüències de malcriar-los.

Primera part

Segona part


 

 

Com ens comportem?

Un aportació força ilustrativa de com la nostra conducta pot condicionar la dels nostres fills.